Mi poštujemo Vašu privatnost i Vaše podatke o ličnosti, te u želji da budemo u potpunosti usklađeni sa pravilima Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik RS“, broj 87/18, u daljem tekstu: ZZPL) obaveštavamo korisnike, čiji se podaci obrađuju, o svim bitnim aspektima obrade podataka o ličnosti.

Naša web adresa je: http://www.pekarapanajotovic.rs.

Koje lične podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo

 

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na našem sajtu (ukoliko postoji opcija za komentar), prikupljamo podatke ostavljene u obracscu za komentar, kao i IP adresu posetica kako bi pomogli u otkrivanju neželjene pošte. Nakon odobrenja Vašeg komentara, slika vašeg profila vidljiva je javnosti u kontekstu Vašeg komentara.

Kolačići

Kolačići (eng. Cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se koriste za čuvanje malih delova informacija. Oni se čuvaju na Vašem uređaju kada posetite naš sajt. Ovi kolačići nam pomažu da sajt ispravno funkcioniše, učini ga bezbednijim i pruži bolje korisničko iskustvo.

Koje kolačiće mi koristimo:

Osnovni – Neki kolačići su neophodni da biste mogli da doživite punu funkcionalnost našeg sajta. Omogućavaju nam da održavamo sesije korisnika i sprečimo bilo kakve bezbednosne pretnje. Ne prikupljaju i ne čuvaju nikakve lične podatke.

Statistički – Ovi kolačići čuvaju informacije kao što su broj posetilaca sajtu, broj jedinstvenih posetilaca, koje su stranice sajta posećene, izvor posete itd. Ovi podaci nam pomažu da razumemo i analiziramo uspešnost sajta i gde je potrebno poboljšanje.

Marketing – Ukoliko naš sajt prikazuje oglase, ovi kolačići se koriste za personalizaciju oglasa koji Vam prikazujemo kako bi bili značajni. Ovi kolačići nam takođe pomažu da pratimo efikasnost ovih reklamnih kampanja. Informacije sačuvane u ovim kolačićima mogu da koriste i nezavisni dobavljači oglasa za prikazivanje oglasa i na drugim sajtovima u pregledaču.

Funkcionalni – Ovo su kolačići koji pomažu određenoj, ali ne osnovnoj, funkcionalnosti na našem sajtu. Ove funkcionalnosti uključuju dodavanje sadržaja poput video zapisa ili deljenje sadržaja na sajtovima društvenih mreža.

Podešavanja – Ovi kolačići nam pomažu da skladištimo Vaša podešavanja i podešavanja pretraživanja kao što su jezičke postavke, tako da imate bolje i efikasnije iskustvo prilikom budućih poseta sajtu.

Ako ostavite komentar na našem sajtu (ukoliko postoji opcija za komentar), možete se prijaviti da sačuvate Vaše ime, e-mail i web lokaciju u kolačiće. Ovo je zbog Vašeg doživljaja tako da ne morate ponovo da unosite svoje detalje kada ostavljate drugi komentar. Ovi kolačići trajaće godinu dana.

Ako posetite našu stranicu za prijavu (ukoliko postoji opcija za prijavu), postavićemo privremeni kolačić da bismo utvrdili da li pregledač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pregledač.

Kada se prijavite (ukoliko postoji opcija za prijavu), takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bismo sačuvali Vaše podatke za prijavu i izbor ekrana. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići da opcijama na ekranu traju godinu dana. Ako izaberete opciju “Zapamti me”, prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići za prijavu biće uklonjeni.

Sadržaj sa drugih web lokacija

Članci i objave na ovom sajtu mogu da sadrže ugrađeni sadržaj (npr. video snimci, slike, članci itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih sajtova ponaša se na isti način kao da je posetilac posetio drugi sajt.

Ovi sajtovi mogu da prikupljaju podatke o Vama, koriste kolačiće, ugrađuju dodatno praćenje treće strane i prate Vašu interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na tom sajtu.

Analitika

Analitika nam pomaže da unapredimo Vaše korisničko iskustvo na našem sajtu zbog čega prikupljamo relevantne analitičke podatke, te evidentiramo i beležimo poteškoće koje ste imali prilikom posete u cilju uklanjanja istih.

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke

 

Ako ostavite komentar (ukoliko postoji opcija za komentar), komentar i Vaši podaci čuvaju se zauvek. To je način da automatski možemo prepoznati i odobriti sve komentare koji se prate, umesto da budu na čekanju.

Za korisnike koji se registruju na našem sajtu (ukoliko postoji opcija za registrovanje) takođe čuvamo lične podatke koje daju prilikom kreiranja profila. Svi korisnici mogu u svakom trenutku videti, uređivati ili brisati svoje lične podatke (osim što ne mogu promeniti svoje korisničko ime). Administratori sajta takođe mogu videti i uređivati te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

 

Ako imate nalog na našem sajtu ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da dobijete izvoznu datoteku ličnih podataka koje imamo o Vama, uključujući sve podatke koje ste nam ostavili. Možete takođe tražiti da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o Vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni da čuvamo u administrativne, pravne i bezbednosne svrhe.